Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър Нова твНяма благоприятен резултат при една

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър Нова твНяма благоприятен резултат при една
Коментари Харесай

Проф. Герджиков: Новите избори няма да доведат до качествена промяна в резултатите

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър Нова тв

Няма удобен резултат при една политическа рецесия. Може да се стигне до една въртележка, която да докара до срив. И без това сме в пандемична конюнктура, в случай че пристигна и политическа пандемия, това прекомерно неприятно ще се отрази на България. Ние така и така не сме цъфнали и вързали.

Това разяснява в ефира на Нова тв проф. Огнян Герджиков.

Политическата рецесия ще се отрази зле на всичко - на стопанската система, на живота, уточни той.

Новите избори съгласно мен няма да доведат до нещо значително друго. Ще се повторят сегашните резултати, биха могли да влязат нови партии, примерно патриотите отново да влязат, както и партия на Васил Божков. Ще имаме известни качвания и слизания, само че това няма да докара до качествено разграничение - по този начин си мисля, разяснява Герджиков.

Теоретично президентът може да забави връчването на третия мандат, с цел да се свърши избрана работа, защото той не е стеснен с никакъв период от Конституцията. Но надали ще го направи, тъй като няма да е правилно, а той е човек, който няма да си разреши сходно нещо. Що се отнася до измененията в Изборния кодекс - това е нещо, което ме изправя на нокти. Нека да си представим, че намерим най-хубавия готвач в света. Дали той може за 10 минути да опече агне? В такава обстановка сме. Законодателството е муден развой. Държавите работят с месеци, даже с години, с цел да изработят значимите нормативни актове. Ние ги вършим ей по този начин, като спри та гледай, да одобряваме нови закони и по тази причина непрестанно ги променяме. а тази непрекъсната смяна прави нестабилна конюнктура в страната, която гони вложителите, разяснява той.

Ние сме на последно място в Европа поради нашата неустойчивост и неналичието на вложения, добави професорът. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР